Напрегнат ще е днешният ден в парламента. Очаква се поправките в Изборния

...
Напрегнат ще е днешният ден в парламента. Очаква се поправките в Изборния
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат връщането на хартиената бюлетина

Напрегнат ще е днешният ден в Народното събрание. 

Очаква се поправките в Изборния кодекс, които бяха гласувани в отрасловата комисия след 18-часово съвещание, да влязат за разискване в пленарната зала. Според една от признатите с гласовете на ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи промени хартиената бюлетина се връща във всички секции като опция гласоподаване.

След няколко председателски съвета през вчерашния ден ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС - Десислава Атанасова заяви, че измененията в Изборния кодекс ще влязат в дневния ред на депутатите през днешния ден по предложение на 5 от 7-те партии в Народното събрание. По думите ѝ от обединението са създали оптимални отстъпки, само че остават твърдо зад смесеното гласоподаване, написа novini.bg.

" Нашите оферти на ГЕРБ-СДС ще бъдат неподкрепени на следващия ден в зала във връзка с регион " Чужбина ", заявките, както и изрично отпадането на машинното броене, т.е. въпросът с по този начин наречената флашка. Но поддържаме в болшинство българите да избират метода, по който ще гласоподават, т.е. смесеното гласоподаване ", съобщи Десислава Атанасова - ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР